Tuesday, November 29, 2011

contoh surat sokongan permohonan jawatan



                                                                                         Rujukan Tuan       :
                                                                                                                                               
                                                                                                                       Rujukan Kami      : DIN/BLOG/633
                                                   
                                                                                                                       Tarikh                     :  26 JUN 2011
                                                                                                                                                          11 J’AKHIR 1432

Kepada Sesiapa Yang Berkenaan : -  


Tuan/Puan,


SOKONGAN PERMOHONAN JAWATAN
~ En Meon Salamber


Saya dengan hormatnya merujuk perkara di atas.

1.         En Meon Salamber adalah seorang pekerja kontrak di NurAizuddin.com.  Beliau berkhidmat sebagai Editor dan Pembantu Pengarah dari 2 Julai 2000 hingga 30 April 2010.

2.         Di sepanjang perkhidmatan beliau di bawah penyeliaan saya, beliau sentiasa menjaga tatatertib diri dalam melaksanakan tugas, sentiasa bekerjasama, patuh pada arahan yang diberikan dan disenangi oleh semua pihak.  Saya yakin penuh dan tanpa ragu-ragu kepada kewibawaan beliau dalam menjalankan apa-apa tugas yang diberikan.

3.         Saya menyokong apa-apa permohonan dan yakin beliau mampu menjalankan tugas dengan jayanya jika diberi peluang bekerja di Jabatan Awam, Badan Berkanun dan sektor swasta.

Sekian terima kasih.


“BLOG MEDIA TERPANTAS”

Yang benar,




( NurAizuddin )
Pengarah,
NurAizuddin.com

16 comments:

^ Uncle Syaf ^ said...

apakah

Mohd Khairi Khadzir said...

xde tndatangan pun....,

Muhammadnuraizuddin said...

uncle : setiausaha nak tunjuk hebat buat surat. ahaha

khairi = hoit, mana leh. ahhaha

Anonymous said...

Rujukan tuan tu nak tulis pe?or mmg biakan kosong?

Muhammadnuraizuddin said...

memang dibiarkan kosong..

Anonymous said...

yang rujukan kami tu nak rujuk pada apa ya

Muhammadnuraizuddin said...

itu ialah no. rujukan surat anda.

sara arliya said...

thanks mr secretary, dpt la sikit view cmne nk wat surat sokongan..hehe

sara arliya said...

thanks mr secretary, dapat la sikit view camna nak wat surat sokongan..hehe

Fujiwara said...

kepada sesiapa yang berkenaan tu ~ kalau buat camtu je oke x ? xpayah nak tulis alamat tempat yg kite nak mohon tu ?

Muhammadnuraizuddin said...

fujiwara - biar je "kepada sesiapa yang berkenaan" sebab, orng yang di sokong tu boleh guna surat tu di agensi-agensi yang lain sebagai sokongan permohonan jawatan

Anonymous said...

untuk hantar boring permohonan kerja sector awam.. kalau saya hantar yang photostate surat sokongan tu boleh kan? kiranya nnt kalo dipanggil interview saya bawa yang asal..

Anonymous said...

silap type.. *boring

*boring. yg sebenar

Muhammadnuraizuddin said...

haah. hantar yang photostat je. nanti klu nak apply tempat lain, boleh guna surat yang sama..

Anonymous said...

terima kasih, sedikit sebanyak dapat membantu saya buat surat sokongan sendiri tambah2 untuk pelajar praktikal mcm saya ni. penyelia nak sign je..huhu

Muhammadnuraizuddin said...

sama2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...